Rangefinder

Spørgsmål Hvad er en Rangefinder / Golfkikkert?
SvarEn rangefinder, også kaldet en golfkikkert, er et værktøj, der måler afstanden til målet. Den kan bruges i golf såvel som i andre sportsgrene, herunder bueskydning, jagt og skydning.

En rangefinder er normalt en håndholdt enhed, der kommer med en skærm, som viser afstanden til målet. De har en indbygget laserstråle, der hjælper dem med at måle afstande nøjagtigt.

Golfkikkerten virker ved at udsende en laserstråle, der reflekteres tilbage af målobjektet og detekteres af en sensor eller modtager inde i golfkikkerten. Den tid det tager for lyset at rejse fra et punkt til et andet beregnes, hvilket så giver en nøjagtig måling af afstanden mellem dem.

Spørgsmål Hvorfor benytter golfspillere en rangefinder?
SvarGolfkikkerten er med til at give nøjagtige afstandsoplysninger til golfspilleren. Det bruges til at måle afstanden mellem objekter fra golfspilleren og golfbolden. Det kunne eksempelvis være afstanden mellem en golfbold fra hullet eller andre genstande på banen, såsom sandfælder og træer. Rangefinders er nyttige til at bestemme afstande på baner med ujævnt terræn, hvor spillere ikke kan se farer eller andre forhindringer, der kan være i vejen for deres spil.