Skip links
pris for golf

Hvad koster det at spille golf?

Golf er en sport, der kan nydes af folk i alle aldre og alle niveauer. Det er også en fantastisk måde at komme udendørs og nyde den friske luft. Golf kan spilles på mange forskellige niveauer, fra afslappede spil med venner til professionelle turneringer. Omkostningerne ved at spille golf kan variere afhængigt af mange faktorer, såsom hvilken type bane du spiller, det udstyr du bruger, og om du tager lektioner eller ej.

Hvorfor er golf en dyr sport?

Selvom golf kan virke som en afslappet sport, kan det være ret dyrt at komme i gang. Den indledende investering i golfkøller og udstyr kan være dyr, og greenfee kan hurtigt stige alt efter, hvilken bane du spiller på, og om det er 9-huller eller 18-huller. Golf er også en tidskrævende sport, hvilket betyder, at det kan være svært at finde tiden til at spille, hvis man har travlt. For dem, der ønsker at komme ind i sporten, er her et par ting, du skal huske på, når du budgetterer med golf.

Prisen på golfkøller kan variere meget afhængigt af den kvalitet og det mærke, du vælger. Hvis du lige er startet, er det nok bedst at købe brugte køller eller leje dem i klubhuset på den pågældende golfbane. Prisen på nye golfkøller kan variere fra et par hundrede kroner for én enkelt kølle eller putter, og videre op til +10.000 DKK for et fuldt sæt. Så det er vigtigt at gøre din research, før du foretager et køb.

Udgifter til medlemskontingenter

Golf bliver ofte set som en luksuriøs aktivitet, og det kan det på nogle måder også være. Det er dog muligt at nyde sporten uden at bruge en formue. Mange mennesker er overraskede over at høre, at medlemskontingenter for en golfklub kan være ganske rimelige. Prisen for medlemskab vil naturligvis variere afhængigt af den klub du vælger, samt hvilket medlemskab du ønsker. En golfklub, der blandt andet lægger græs til prestige turneringer vil have højere kontingent end en mindre, mere lokal bane. Samtidigt vil førstnævnte oftest kun have fuldbyrdede golfmedlemmer, mens mindre klubber også tilbyder flexmedlemskaber.

Hvad koster golflektioner?

Mens omkostningerne ved at spille golf kan variere afhængigt af placering, udstyr og medlemsgebyrer, er det lidt mere ligetil at tage golflektioner. Den gennemsnitlige pris for golflektioner ligger omkring 200,00 DKK for en 20 minutters lektion. Nogle instruktører kan dog opkræve mere eller mindre afhængigt af deres erfaring og undervisningsmetoder. For eksempel kan gruppelektioner være billigere end private.

For at få mest muligt for pengene, er det vigtigt at finde en erfaren og velrenommeret instruktør, som kan hjælpe dig med at forbedre dit spil. Lektioner starter typisk fra en længde på 20 minutter, men nogle instruktører kan tilbyde rabatter for flere og længere sessioner. Hvis du er seriøs med at lære at spille golf eller forbedre dine færdigheder, er det prisen værd at investere i lektioner.